Cursus IVP

Heb jij een aanstelling als vertrouwenspersoon in de kerk? Dan wordt er misschien wel veel van je verwacht. Teveel misschien? Wij adviseren vertrouwenspersonen om de cursus interne vertrouwenspersoon (IVP) te volgen, lid te worden van een netwerk IVP bij jou in de buurt en de Toerustingsdagen van het Meldpunt te bezoeken.

Cursus

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op deze functie. Het Meldpunt helpt je daarbij door het geven van een Cursus voor Interne Vertrouwenspersonen. Deze cursus bestaat uit vier onderdelen die elk een dagdeel duren.
Onderdelen van deze cursus zijn o.a.:

  • De persoon en de positie van de vertrouwenspersoon
  • Seksueel misbruik: wat is het en hoe ontstaat het?
  • Gespreksvaardigheden, praktische oefeningen en feed back
  • Aandacht voor preventie

Aanbod 2018:

Schrijf je in voor de cursus door middel van het inschrijfformulier. Stuur dit ingevulde formulier naar: info@meldpuntmisbruik.nl. Je ontvangt dan een bevestiging dat je bent ingeschreven. De cursus wordt in het voorjaar 2018 gegeven op de volgende locaties:

Capelle aan den IJssel

Woensdagavond 7 maart, 20.00 tot 22.00
Zaterdag 24 maart, 10.00 tot 15.00
Woensdagavond 11 april, 20.00 tot 22.00

De cursus in Capelle is VOL.

Ermelo

Woensdagavonden 7, 21, 28 maart en 4 april
Iedere avond van 20.00-22.00

De cursus in Ermelo is VOL.

Zwolle

Dinsdagavonden 20 februari en 6, 13 en 20 maart
Iedere avond van 20.00-22.00

De cursus in Zwolle is VOL.

In het najaar 2018 organiseren wij opnieuw de cursus voor vertrouwenspersonen op diverse locaties. Je kunt je hiervoor alvast inschrijven via het inschrijfformulier. Voor alle cursussen geldt dat ze doorgaan bij voldoende (minimaal 6) deelnemers. Kosten voor de cursus zijn: € 300,- per cursist. Je kunt hier meer informatie over de Cursus voor Interne Vertrouwenspersonen vinden.